"Wat aandacht krijgt kan groeien."

We doen het samen

Kinderen zijn expert van eigen kwesties en van eigen leven. Zij hebben een overvloed aan krachtbronnen. Ik neem kinderen daarom heel serieus: ik luister naar hen, want ik wil hen begrijpen. Het kind is zelf de eigenaar van het probleem en in feite ook de echte ervaringsdeskundige. Wie kan beter nadenken over de weg naar de oplossing dan het kind zelf?!

In partnership stellen we doelen en werken gericht aan het bereiken ervan. We reflecteren na iedere sessie op wat nog aandacht behoeft en vieren de successen. Als een cyclisch proces, waarbij het kind ervaart wat leren eigenlijk is. Het kind ervaart wanneer hij het niet alleen kan en hulp moet vragen (opkomen voor zichzelf), maar leert ook ontdekken wanneer het gerust kan varen op eigen kracht. Het leert omgaan met de belemmeringen die bijvoorbeeld de dyslexie met zich meebrengt.

 

Met wie krijgen u en uw kind te maken?

Uw kind wordt begeleid door Helma van Elst, eigenaar van eenmanspraktijk B l o k k e n.
Ik heb een ruime ervaring als leerkracht basisonderwijs, intern begeleider, zorgcoördinator en coach van leraren en studenten. Naast mijn opleiding tot lerares basisonderwijs, ben ik opgeleid tot remedial teacher, gedragsspecialist, dyslexiebehandelaar en coach. 


Mijn drive om in 2008 voor mezelf te beginnen was dat ik wilde, dat ieder kind het goed maakte op school.